........................
СТРАНАТА
Дизайнерско ателие ''ЛюДиНел''
Google
в сайта

Начална
За нас
Архив
Форум
Галерия
За реклама
Карта на сайта
Линкове
За контакт
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов:

До края на декември МВР трябва да усвои 141 милиона евро
предоставени от ЕС на България за покриване на изискванията по Шенген. Това заяви на пресконференция снощи в Смолян министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му до момента по сключените договори са усвоени едва 33 милиона евро, така че в кратки срокове трябва да се организират всички процедури, за да се навакса пропуснатото време. Министърът заяви, че е направена организация за смяната на оценителите по процедурите за обществените поръчки за доставката на хеликоптери за Гранична полиция. Според Цветанов, тези поръчки не са правени по възможно най-прозрачния начин, който трябва да бъде гарантиран пред Европа. Доставката на хеликоптери за охрана на външната граница на ЕС между България и Турция също е по линия на средствата от ЕС по инструмента Шенген.
Относно процедурите по обществената поръчка във връзка с издаването на нови документи за самоличност с биометрични данни, министър Цветанов посочи, че договорът е подписан от неговия предшественик Михаил Миков. Спечелилата фирма "Сименс" е инвестирала досега около една десета от средствата по договора. Цветанов се позова на мнения на експерти, че договорът е подписан за цена, която е можело да бъде по-ниска. Министърът посочи, че при самото изпълнение на проекта ще се търсят възможности цената да бъде намалена. Според Цветанов, цитиран от БТА,  през март трябва да приключи работата по инсталиране на техническите средства и да започне издаването на новите документи за самоличност с биометрични данни.
След среща с ръководството на ОД на МВР в Смолян,  министърът съобщи, че не е приел оставката на досегашния директор Кирил Хаджихристев, който остава начело на дирекцията. Важно е за смесените райони да няма този страх, който витае у хората с различно вероизповедание, с друга политическа ориентация, допълни Цветанов.

актуално
политиката
Светът и ние
Балканите
Реалността
Страната
А сега накъде?
Темата
Властта
Словото
Спортът
Raz-влечението
На фокус
Историята
Културата
Икономиката
Цветан Цветанов