НА ФОКУС
Дизайнерско ателие ''ЛюДиНел''
Google
в сайта
Излезе новият роман на Ваня Щерева "Татко, Аз и Ангелът". Създаден за 9 месеца, поредният текст на Ваня отново разкрива умението да се пише искрено и свободно. Както и това, че именно подобно повествование се търси и чете от публиката. Тя твърди, че книгата засяга отношенията аз-родители, аз-деца. Говори за невниманието, с което се отнасяме към най-близките си хора, защото ги смятаме за даденост и за честите усложнения, а понякога и фатални финали, предизвикани от нашата невнимателност. Четири години след фурора на "Образцов дом" Ваня Щерева и Корпорация "Развитие" отново са заедно за "Татко, Аз и Ангелът". И се надяват отново да повторят успеха на "дома", защото какво по-хубаво от това българският читател да чете български автори.

Начална
За нас
Архив
Форум
Галерия
За реклама
Карта на сайта
Линкове
За контакт
Новата книга на Ваня Щерева
актуално
политиката
Светът и ние
Балканите
Реалността
Страната
А сега накъде?
Темата
Властта
Словото
Спортът
Raz-влечението
На фокус
Историята
Културата
Икономиката

........................
Ваня Щерева
Ваня Щерева е родена на 31. 08. 1970 г. в гр. Варна. Като всяка "Дева" със "очи зелени" експериментира в различни области. Завършва във Варна Средно спортно училище. Тя тренирала лека атлетика в дисциплина "Висок скок". След това една година е актриса в Шуменския театър. Следващата година е приета в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорско майсторство за куклен театър" в класа на проф. Боньо Лунгов. През 1996 завършва "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на проф. Стефан Данаилов. През цялото време музикалната сцена я привлича, което надделява в избора на професия. В края на 2002 г. прави своя двоен дебют на театралната сцена - с пиесата "Кукувицата" от Елин Рахнев. Освен че играе централната роля, певицата е и автор на музиката към спектакъла, заедно с Георги Георгиев от Остава. Певицата става известна през 2000-та година с първото си парче "Портокалово момиче". Следват и другите й хитови парчета "Само твоето име", "Чай вместо лед" и "Ще те купя". Тези песни престояват над 7 седмици в класацията - ТОП 20 на ММ, както и в класацията на частните радиостанции - топ 50. През 2006 г. момчетата от "Мъртви поети" канят Ваня да стане тяхна вокалистка след напускането на тогавашния им вокал Момчил Караиванов. Така се заражда идеята за новата група Matchpoint. Музикантите правят нови аранжименти на старите им хитове, също пишат и нови авторски парчета. През юни 2007 г. се появява първият клип на групата към песента "Тук е". Режисьор на видеото е Руши Видинлиев. Ваня Щерева пише и книги. През 2004 г. излиза първият й роман "Образцов дом". Първият тираж се изкупува само за две седмици. Книгата има три ретиража. Следващата книга на Ваня Щерева излиза през 2007 г. и се казва "30 неизвинение". А последната й творба се появява на пазара една година след това. Книгата носи заглавието "Фасове". Част от тази книга е първият албум на групата Matchpoint.
Ваня Щерева е разведена. Дъщеря й Мила е пълно копие на майка си. Поради по-нестандартното поведение и мислене на Ваня, мнозина смятат, че има негативно отношение към мъжете, а тя самата се шегува, че ако някой успее да задържи вниманието й за повече от 3 месеца, се жени за него. Името й бе спрягано с депутата Любен Дилов - син, както и с един от съквартирантите от Биг Брадър Боян.
Ваня е една от малкото певици, които създават сами песните си - музика и текст. Един от големите хитове на Атлас - "Играта свърши", е по текст на Ваня. По нейни стихове са пели Стенли, Ирина Флорин, Ирра, Антибиотикаи др, а сега и Ивана. Въпреки, че е бивша спортистка, в момента не й остава  много време и с приятелки посещават предимно фитнес-центъра. Тя е автор на дисковете: 2003 - In Vitro; 2007 - Matchpoint - Live